Ønsker du å lære å fly Motorfly eller Sportsfly, samt utvide rettighetene dine?

Bli Flyger hos Værnes Flyklubb!

Velkommen til Værnes Flyklubbs guide for potensielle privat- eller sportsflygere. Her vil vi prøve å gi en gjennomgang av utdannelsen til privatflyger sertifikatene PPL-A og LAPL-A eller Sportsflybevis.

Eller ønsker du først en flytur for å se om dette er noe som passer for deg? Da er det bare å melde seg på her!

Vi har 4 Flight Instructors (FI), samt 4 Class Rating Instructors (CRI) på motorfly, hvorav en i tillegg er akro- og en er sjøflyinstruktør. På Sportsfly er det 3instruktører, hvorav en er skoleleder og kontrollant. Alle klubbens fly brukes i motorflyopplæringen. Sportsflyskolingen foregår med to fly på Værnes.

For mer info om motorfly og sportsfly, se under menyen "Pilot og Rettigheter."

Ta kontakt med skolesjefen for flyging!

Motorfly

Rettigheter: FE(A) SEP(land), Språk: LPA

Aunebakk, Reidar, NO/Ex/148
Tlf 900 94 458 E-post
Rettigheter: SEN, FE(A), IRE(A), FIE(A) SEP(land)/MEP(land)
Språk: LPA
Ring, Arnt Erik, NO/Ex/189
Tlf 979 93 005 E-post
Rettigheter: FE(A) SEP(land), Språk: LPA
Tor Sved, NO/Ex/723
Tlf 907 76 085 E-post
Rettigheter: Praktisk prøve flytelefoni og språktest

For mikro bruker vi moderne fly, Atec Faeta 321 LN-YOO, til skolefly.
Alle klubbens motorfly benyttes til skoling

Teorikurs for Privatflysertifikat LAPL og PPL samt for Sportsfly:

Det holdes teorikurs fortløpende. Kurset er delt opp i 9 fag. Et komplett kurs kjøres på 3 helger, med 3 fag per helgesamling. Tilsammen 6 samlinger i året, 3 mellom nyttår og sommerfeien, og 3 helger mellom august og desember.  Meld din interesse for teorikurs på epost til kurs@vaernesflyklubb.no

Flytelefonisertifikat for mikroflygere:

Det er ikke krav om flytelefonisertifikat for å fly mikrofly, men da må du holde seg utenom alle kontrollerte områder, og ikke fly på Værnes eller andre kontrollerte flyplasser eller AFIS-flyplasser. Det medfører en så stor begrensing i hvor en kan fly at vi anbefaler sterkt at alle mikroflygere tar flytelefonisertifikatet. Dette kan tas på 2 måter. Enten som klasseromsundervisning eller brevkurs. For klasseromsundervisning ta kontakt med oss på epost kurs@vaernesflyklubb.no Vi holder klasseromskurs over en kveld som er godkjent av Luftfartstilsynet, vi kjører flere kurs i løpet av et år.  Det beste er å ta flytelefonisertifikatet paralellt med når en har startet å fly med instruktør. Vi har laget en veiledning som viser hvordan en skal gå fram for å skaffe seg flytelefonisertifikat; Veien til flytelefonisertifikatet.