Ønsker du å lære å fly motor- eller mikrofly, samt utvide rettighetene dine?

Bli Flyger hos Værnes Flyklubb!

Velkommen til Værnes Flyklubbs guide for potensielle privat- eller mikroflygere. Her vil vi prøve å gi en gjennomgang av utdannelsen til privatflyger sertifikatet, PPL-A, LAPL-A eller mikroflybevis.

Eller ønsker du en flytur for å se om dette er noe som passer for deg?

Da er det bare å ta kontakt med en av instruktørene.

Vi har 5 Flight Instructors (FI), samt 3 Class Rating Instructors (CRI) på motorfly, hvorav en i tillegg er akro- og en er sjøflyinstruktør. På mikrofly er det 4 instruktører, hvorav en er skoleleder og kontrollant. Alle klubbens fly brukes i motorflyopplæringen. Mikroflyskolingen foregår med to fly på Værnes og et fly på Røros.

For mer info om motorfly og mikrofly, se under menyen "Pilot og Rettigheter."

Ta kontakt med skolesjefen for flyging!

Mikrofly

Rettigheter: FE(A) SEP(land), Språk: LPA

Aunebakk, Reidar, NO/Ex/148
Tlf 900 94 458 E-post
Rettigheter: SEN, FE(A), IRE(A), FIE(A) SEP(land)/MEP(land)
Språk: LPA
Ring, Arnt Erik, NO/Ex/189
Tlf 979 93 005 E-post
Rettigheter: FE(A) SEP(land), Språk: LPA
Tor Sved, NO/Ex/723
Tlf 907 76 085 E-post
Rettigheter: Praktisk prøve flytelefoni og språktest

For mikro bruker vi moderne fly, Atec Faeta 321 LN-YOO, til skolefly.
Alle klubbens motorfly benyttes til skoling

Teorikurs Mikrofly:

Det holdes teorikurs omtrent hver høst. Kurset er delt opp i 8 fag. Vanlig de siste årene har kurset blitt kjørt på 2 helger. En i november og en i januar/februar.  Meld din interesse for teorikurs på epost til kurs@vaernesflyklubb.no

Flytelefonisertifikat for mikroflygere:

Det er ikke krav om flytelefonisertifikat for å fly mikrofly, men da må du holde seg utenom alle kontrollerte områder, og ikke fly på Værnes eller andre kontrollerte flyplasser eller AFIS-flyplasser. Det medfører en så stor begrensing i hvor en kan fly at vi anbefaler sterkt at alle mikroflygere tar flytelefonisertifikatet. Dette kan tas på 2 måter. Enten som klasseromsundervisning eller brevkurs. For klasseromsundervisning ta kontakt med oss på epost kurs@vaernesflyklubb.no Vi holder klasseromskurs over en helg som er godkjent av Luftfartstilsynet. Luftfartsskolen har brevkurs. Det tar ganske lang tid å skaffe seg dette sertifikatet, ofte mer enn et halvt år. Det beste er å ta flytelefonisertifikatet parallellt med når en har startet å fly med instruktør.Vi har laget en veiledning som viser hvordan en skal gå fram for å skaffe seg flytelefonisertifikat. Veien til flytelefonisertifikatet.