Teorikurs for sportsfly 2022

Postet av Værnes Flyklubb den 13. Sep 2022

I samarbeid med flyklubbene på Ørland, Skogn, Namdal, Innherred og Snåsa vil det i høst bli arrangert teorikurs for sportsfly etter ny modell fra Norges Luftsportsforbund.

Første samling blir 28. september kl 19:00 på Skogn flyplass hvor det blir informasjon, planlegging for gjennomføring og bestilling av utstyr.

Påmelding gjøres til Trygve Rushfeldt på tlf 488 96 378.

Når det gjelder praktisk flyopplæring er det bare å ta kontakt med Skolesjef Sportsfly, Bjørnar Svingen (bjornar.svingen@gmail.com / tlf 482 32 370). Vi har tre moderne sportsfly tilgjengelig for skoling!

Mer info om opplæring (teori/praksis) til Sportsflybevis kan dere finne på hjemmesiden her, samt i PDF-vedlegget til innlegget her.
Liten oversikt over kommende "Fly in" og andre sammenkomster 2022

Postet av Værnes Flyklubb den 27. Mai 2022

22. Juni. Ringebu. Gudbrandsdalen flyklubb inviterer alle på "Midsommer Fly-In" 22 Juni 2022 på Frya flyplass. Vi finner frem grillen og griller pølser til alle besøkene, enten om du komme med fly, fugl eller fisk.
Dette blir en trivelig dag på flyplassen og vi håper på godt vær fra værgudene!
Kaffen kommer til å stå på og vi starter grillen litt ut på ettermiddagen. 

30. Juni - 3. Juli. Namsos. NTNU Flyklubb inviterer til langhelg på Namsos. Vi satser på å få med to fly pluss slepefly, i tillegg til self-launch Twin Astir. Bli med for å få med flyging ifra ny flyplass med nye muligheter. 

29-31.Juli. Namsos. Sosialt samvær og flysnakk fredagskvelden med grilling.

Starter kl 0830 på lørdag morgen med brief og tid for deltagere til å lage en operativ flygeplan og forberedelser. Satser på første fly i lufta kl 12.
På kvelden blir det mer sosialt og mer flyprat, med grilling, kaffe og vafler.
Søndag flyr vi litt, og så flyr vi hjem.

3. sept. Henning. Fly-In med fokus på kortbaneteknikk. Kan hende det blir en lavterskel landingskonkurranse dersom været tillater.


Div. info angående flyparken.

Postet av Værnes Flyklubb den 22. Apr 2022

LN-DBA (Cessna 172) Er på ENOL for feilsøk avionikk. Ukjent returdato.

LN-MIZ (Tecnam) Operativ.

Safir og Cub Årlig vedlikehold. Det ble en omfattende vedlikeholds runde på begge to, forventet operativ desember / januar

LN-YSK (sport) Operativ.

LN-YOO (sport) Operativ.

LN-RAI (Cessna 172) er tilgjengelig gjennom myWeblog.

LN-ABO (Cessna 185) er "Vinterstengt"

LN-LCU (Super Decatlon) Operativ.