Åpen dag på Værnes Søndag 29.august.2021

Postet av Værnes Flyklubb den 24. Aug 2021

Søndag 29. august markeres den Nasjonale Luftsportsdagen over hele landet. I tillegg er Værnes Flyklubb 75 år.
Dette må feires!
Værnes Flyklubb inviterer store og små til åpen dag på Værnes. Her blir det muligheter for å se på fly, vite mer om hvordan man kan ta flysertifikat og ikke minst bli med på en liten flytur i det flyet du ønsker.
I tillegg får vi kanskje besøk av andre venner i luftfarten.
Det blir også kiosksalg.
Gratis inngang.
Parkering blir på Avinor sitt brannøvingsfelt. Det vil være godt merket når man nærmes seg. Så er det er en kort gåtur inn til flyområdet.
Er du nysgjerring på fly, flyging og luftsport? TA TUREN TIL VÆRNES SØNDAG 29. AUGUST!

Velkommen !!!

Velkommen til Årsmøte 2021

Postet av Værnes Flyklubb den 14. Mai 2021

Hei.

Styret har gleden av å innkalle til klubbens årsmøte 2021, torsdag den 10.6. kl. 19:00!

Saksdokumenter og saksliste vil bli publisert senest en uke før årsmøtet, dvs. senest den 3.6.
Saker/forslag som ønskes behandlet på årsmøtet må være styret i hende senest den 27.5.
Vi håper å kunne arrangere et fysisk møte, og sted vil bli kunngjort i god tid.

Viktig valg angående retning klubben skal velge ved kjøp av nytt / nye fly. Skal klubben gå for et forholdsvis nytt 4-seters fly, eller skal klubben gå for evt, et rimeligere fly og et acrofly. Eller skal klubben velge noe annet. Dette blir opp til Årsmøtet 2021 å bestemme.

For å kunne forberede nødvendige smitteverntiltak og et trygt møte, vil styret be om skriftlig påmelding denne gangen.

Send din påmelding innen søndag den 6.6. til styret@vaernesflyklubb.no

Vel møtt til årsmøtet 2021!

Hilsen styret i VFK

Teorikurs for privatflysertifikat, PPL / LAPL

Postet av Værnes Flyklubb den 22. Feb 2020

Værnes Flyklubb tilbyr teorikurs med klasseromsundervisning, som kvalifiserer til å gå opp til eksamen både til Motorflysertifkatene LAPL og PPL, samt at det dekker det meste av det nyeste pensumet til å kunne avlegge teorieksamen for Sportsflylisensen (Tidl. Mikrofly).

Formell arrangør av kurset er Trøndelag Flyskole DTO, som er en sammenslutning av flyskoleaktiviteten til Ørland og Værnes flyklubber, lokal teknisk arrangør er Værnes Flyklubb.

Teorikurset består av til sammen 9 fag, kurset er delt opp i 3 moduler, med 3 fag i hver modul:

Modul 1:

• Menneskelige ytelser og begrensninger
  • Lover og bestemmelser
  • Flyteori

Modul 2:

• Flytelefoni
  • Meteorologi
  • Fly- og motorlære

Modul 3:

• Driftsprosedyrer
  • Navigasjon
  • Ytelser og flygeplanlegging
Vi kjører et opplegg med gjennomgang av 1 modul (3 fag) i løpet av en helg. En vil da ha gjennomført hele teorikurset i løpet av 3 helger. Klasseromsundervisningen vil dekke omtrent 65% av den totale normerte studietiden, de resterende ca 35% må du gjennomgå som selvstudium.

Timeplan for første halvår 2021:

Modul 1:   Uke 9
Modul 2:   Uke 16
Modul 3:   Uke 22

NB! Modulene kan du ta i valgfri rekkefølge, da de undervises uavhengig av hverandre.

Eksamen hos Luftfartstilsynet etter avtale. (Gjennomføres hos Biltilsynet!)

Det komplette kurset koster kr. 7.900,-
I tillegg til dette kommer lærebøker og undervisningsmateriell. Kurset er basert på innholdet i "Den store motorflyhåndboken", som koster kr. 1.890,- kjøpt lokalt i klubben. (1.940,- ved kjøp på nett), men det er fullt opp til den enkelte å velge andre pensumbøker på norsk eller et annet språk, så lenge de er i henhold til EASA LAPL/PPL pensum eller pensum for sportsflylisens NLF.

I tillegg kommer det en utstyrspakke til navigasjons- og flygeplanleggingsfaget, kjøpes denne hos Værnes Flyklubb koster den kr. 1.030,- (ca. 10% under prisene til Pilotbutikken)

Ved spørsmål, send epost til: kurs@flyskole.no

Påmelding her:
Teorikurs modul 3, Juni 2021

Saab Safir

Postet av Værnes Flyklubb den 26. Nov 2019

Hei.

Da er endelig Safir'n operativ igjen etter et halvt års dvale. Neste års årlig er nå forskjøvet frem til Oktober. Så vi satser på at den holder seg oppegående frem til da. Ut å fly folkens. :D

Fly In på Øian Flyplass, Meråker! 1 - 2. Juni 2019.

Postet av Værnes Flyklubb den 26. Mai 2019

Klubben arrangerer Fly-in på Øian flyplass i Meråker neste helg, 1. - 2. juni.

Vi håper mange tar turen, både med fly og på annet vis.

Plakat.pdf

Operativ info Øian flyplass.pdf

NB! For de som kommer luftveien: Legg inn ankomstmelding via https://www.myppr.no/

Velg ENMO Meråker Flyplass