Teorikurs for sportsfly 2022

Postet av Værnes Flyklubb den 13. Sep 2022

I samarbeid med flyklubbene på Ørland, Skogn, Namdal, Innherred og Snåsa vil det i høst bli arrangert teorikurs for sportsfly etter ny modell fra Norges Luftsportsforbund.

Første samling blir 28. september kl 19:00 på Skogn flyplass hvor det blir informasjon, planlegging for gjennomføring og bestilling av utstyr.

Påmelding gjøres til Trygve Rushfeldt på tlf 488 96 378.

Når det gjelder praktisk flyopplæring er det bare å ta kontakt med Skolesjef Sportsfly, Bjørnar Svingen (bjornar.svingen@gmail.com / tlf 482 32 370). Vi har tre moderne sportsfly tilgjengelig for skoling!

Mer info om opplæring (teori/praksis) til Sportsflybevis kan dere finne på hjemmesiden her, samt i PDF-vedlegget til innlegget her.

Liten oversikt over kommende "Fly in" og andre sammenkomster 2022

Postet av Værnes Flyklubb den 27. Mai 2022

22. Juni. Ringebu. Gudbrandsdalen flyklubb inviterer alle på "Midsommer Fly-In" 22 Juni 2022 på Frya flyplass. Vi finner frem grillen og griller pølser til alle besøkene, enten om du komme med fly, fugl eller fisk.
Dette blir en trivelig dag på flyplassen og vi håper på godt vær fra værgudene!
Kaffen kommer til å stå på og vi starter grillen litt ut på ettermiddagen.

30. Juni - 3. Juli. Namsos. NTNU Flyklubb inviterer til langhelg på Namsos. Vi satser på å få med to fly pluss slepefly, i tillegg til self-launch Twin Astir. Bli med for å få med flyging ifra ny flyplass med nye muligheter.

29-31.Juli. Namsos. Sosialt samvær og flysnakk fredagskvelden med grilling.

Starter kl 0830 på lørdag morgen med brief og tid for deltagere til å lage en operativ flygeplan og forberedelser. Satser på første fly i lufta kl 12.
På kvelden blir det mer sosialt og mer flyprat, med grilling, kaffe og vafler.
Søndag flyr vi litt, og så flyr vi hjem.

3. sept. Henning. Fly-In med fokus på kortbaneteknikk. Kan hende det blir en lavterskel landingskonkurranse dersom været tillater.

Div. info angående flyparken.

Postet av Værnes Flyklubb den 22. Apr 2022

LN-MIZ (Tecnam) byttes lager i høyderor så operativ.

Safir og Cub er flydd til Bergen for Årlig vedlikehold. Det ble en omfattende vedlikeholds runde på begge to, forventet operativ August/September.

LN-YSK (sport) opertiv.

LN-YOO (sport) skjermer er montert, årlig utført, mangler besiktigelse og oppdatering av skjermer.

LN-RAI (Cessna 172) er tilgjengelig igjennom myWeblog.

LN-ABO (Cessna 185) er operativ, ut å prøv et fly med "power" og halehjul.

LN-DBA (Cessna 172) Operativ.

LN-LCU (Super Decatlon) Årlig.

Velkommen til Årsmøte 28.02.2022

Postet av Værnes Flyklubb den 17. Feb 2022

Styret minner om klubbens årsmøte som avholdes mandag den 28.2. kl. 19:00 i møterommet på Avinors brannfelt.
Grunnet kursaktivitet ute på selve brannfeltet parallellt med årsmøtet, må all parkering gjøres langs veien inn mot porten eller på Avinors område for langtidsparkering.

Saksliste til årsmøtet 2022:
1. Godkjenne de stemmeberettigede
2. Velge dirigent
3. Velge protokollfører
4. Velge 2 medlemmer til å signere protokollen
5. Godkjenne innkallingen
6. Godkjenne sakslisten
7. Godkjenne forretningsorden
8. Behandle styrets årsberetning
9. Behandle styrets regnskap, styrets økonomiske beretning, kontrollutvalgets beretning
10. Behandle forslag og saker
11. Fastsette medlemskontingent for 2023
12. Vedta styrets forslag til budsjett
13. Behandle klubbens organisasjonsplan
14. Foreta valg i hit klubbens vedtekter

Saksdokumenter legges fortløpende ut på filarkivet i myweblog under "Saksdokumenter årsmøte 2022" frem til den 21.2.

Vel møtt til årsmøtet 2022!
Hilsen Styret

Åpen dag på Værnes Søndag 29.august.2021

Postet av Værnes Flyklubb den 24. Aug 2021

Søndag 29. august markeres den Nasjonale Luftsportsdagen over hele landet. I tillegg er Værnes Flyklubb 75 år.
Dette må feires!
Værnes Flyklubb inviterer store og små til åpen dag på Værnes. Her blir det muligheter for å se på fly, vite mer om hvordan man kan ta flysertifikat og ikke minst bli med på en liten flytur i det flyet du ønsker.
I tillegg får vi kanskje besøk av andre venner i luftfarten.
Det blir også kiosksalg.
Gratis inngang.
Parkering blir på Avinor sitt brannøvingsfelt. Det vil være godt merket når man nærmes seg. Så er det er en kort gåtur inn til flyområdet.
Er du nysgjerring på fly, flyging og luftsport? TA TUREN TIL VÆRNES SØNDAG 29. AUGUST!

Velkommen !!!