Teorikurs for privatflysertifikat, PPL / LAPL

Postet av Værnes Flyklubb den 22. Feb 2020

Værnes Flyklubb tilbyr teorikurs med klasseromsundervisning, som kvalifiserer til å gå opp til eksamen både til Motorflysertifkatene LAPL og PPL, samt at det dekket det meste av pensum til å kunne ta teorieksamen for Sportsflylisensen (Mikrofly).

Teknisk arrangør av kurset er Trøndelag Flyskole DTO, som er en sammenslutning av flyskoleaktiviteten til Ørland og Værnes flyklubber.

Teorikurset består av tilsammen 9 fag, kurset er delt opp i 3 moduler, med 3 fag i hver modul:

Modul 1:

• Menneskelige ytelser og begrensninger
  • Lover og bestemmelser
  • Flyteori

Modul 2:

• Flytelefoni
  • Meteorologi
  • Fly- og motorlære

Modul 3:

• Driftsprosedyrer
  • Navigasjon
  • Ytelser og flygeplanlegging
Vi kjører et opplegg med gjennomgang av 1 modul (3 fag) i løpet av en helg. En vil da ha gjennomført hele teorikurset i løpet av 3 helger. Klasseromsundervisningen vil dekke omtrent 65% av den totale normerte studietiden, de resterende ca 35% må du gjennomgå som selvstudium.

Timeplan for hele 2020:
Modul 1:   Uke 16   17. - 19. April 2020
Modul 2:   Uke 24
Modul 3:   Uke 35
Modul 1:   Uke 39
Modul 2:   Uke 43
Modul 3:   Uke 47

NB! Modulene kan du ta i valgfri rekkefølge, da de undervises uavhengig av hverandre.

Eksamen hos Luftfartstilsynet etter avtale. (Gjennomføres hos Biltilsynet!)

Det komplette kurset koster kr. 7.900,-
I tillegg til dette kommer lærebøker og undervisningsmateriell. Kurset er basert på innholdet i "Den store motorflyhåndboken", som koster kr. 1.890,- kjøpt lokalt i klubben. (1.940,- ved kjøp på nett), men det er fullt opp til den enkelte å velge andre pensumbøker på norsk eller et annet språk, så lenge de er i henhold til EASA LAPL/PPL pensum.

I tillegg kommer det en utstyrspakke til navigasjons- og flygeplanleggingsfaget, kjøpes denne hos Værnes Flyklubb koster den kr. 1.030,- (ca. 10% under prisene til Pilotbutikken)

Ved spørsmål, send epost til: kurs@flyskole.no

Påmelding her: https://www.deltager.no/teorikurs_flysertifikat

Saab Safir

Postet av Værnes Flyklubb den 26. Nov 2019

Hei.

Da er endelig Safir'n operativ igjen etter et halvt års dvale. Neste års årlig er nå forskjøvet frem til Oktober. Så vi satser på at den holder seg oppegående frem til da. Ut å fly folkens. :D

Fly In på Øian Flyplass, Meråker! 1 - 2. Juni 2019.

Postet av Værnes Flyklubb den 26. Mai 2019

Klubben arrangerer Fly-in på Øian flyplass i Meråker neste helg, 1. - 2. juni.

Vi håper mange tar turen, både med fly og på annet vis.

Plakat.pdf

Operativ info Øian flyplass.pdf

NB! For de som kommer luftveien: Legg inn ankomstmelding via https://www.myppr.no/

Velg ENMO Meråker Flyplass

Innkjøp av Tecnam P 2008.

Postet av Værnes Flyklubb den 9. Apr 2019

Etter at LN-ALG ble totalvrak på Femunden 16.mars.19. Har styret vedtatt at det skal kjøpes inn nytt fly av typen Tecnam P 2008 JC. Dette er et høyvinget 2 seter, godkjent for VFR natt.  Tecnam P2008

Trøndelag Flyskole

Postet av Værnes Flyklubb den 9. Apr 2019

Værnes Flyklubb utvider sin satsing på flyskole. Sammen med Ørland Flyklubb etablerer vi Trøndelag Flyskole. Med denne satsingen er vi i stand til å tilby en enda mer bedre opplæring for folk som ønsker å ta flysertifikat. I går hadde styrene for de to klubbene møte, hvor samarbeidet ble formalisert.

Går du med en drøm om å bli flyger, er det bare å kontakte oss 😊