Velkommen til Værnes Flyklubb

VFK ble stiftet 8. Mars 1946. Ildsjelene bak oppstarten var to tidligere spitfire-flygere som nå jobbet som flygeledere på Værnes. Tore Dahle og Bjarne Djupvik, samt elektrotekniker Peder Lien og meteorolog Kjell Asbjørnsen. Klubbens første fly var en Piper cub, LN-MAV. Siden den gang har klubben variert i medlemsmengde og antall operative fly. I dag har klubben 176 medlemmer 25.10.2018, hvorav ca 80 aktive flygere/elever. Klubben er en av landets største, tilknyttet NORGES LUFTSPORTSFORBUND.

Vi har eget lokale ved Hangaren som ble satt opp sommeren 2010. Her finnes flyenes dokumenter, luftfartsdokumenter, telefon o.l..

Værnes Flyklubb har i samarbeid med Ørland Flyklubb dannet Trøndelag Flyskole DTO. 

Åpen dag på Værnes Søndag 29.august.2021

Søndag 29. august markeres den Nasjonale Luftsportsdagen over hele landet. I tillegg er Værnes Flyklubb 75 år.
Dette må feires!
Værnes Flyklubb inviterer store og små til åpen dag på Værnes. Her blir det muligheter for å se på fly, vite mer om hvordan man kan ta flysertifikat og ikke minst bli med på en liten flytur i det flyet du ønsker.
I tillegg får vi kanskje besøk av andre venner i luftfarten.
Det blir også kiosksalg.
Gratis inngang.
Parkering blir på Avinor sitt brannøvingsfelt. Det vil være godt merket når man nærmes seg. Så er det er en kort gåtur inn til flyområdet.
Er du nysgjerring på fly, flyging og luftsport? TA TUREN TIL VÆRNES SØNDAG 29. AUGUST!


VELKOMMEN !!!


Teorikurs 2021.

Godt nytt år!

Det vil utover våren bli arrangert teorikurs for LAPL/PPL, Sportsfly og Acrokurs.

Værnes Flyklubb kjører egen klasseromsundervisning i alle 9 teorifagene løpende gjennom hele året med helgesamlinger supplert med nettbasert løsning. 

For LAPL/PPL/Sportsfly vil neste samling bli 4. - 6. Juni. Nye kursdeltakere kan også begynne da. Påmelding og mer info her! 

Kontakt post@flyskole.no eller Roy Welle på tlf 90112693 dersom du vil ha mer info om utdanningen. 

*For Sportsfly er det også en mulighet for å ta et teorikurs arrangert i samarbeid med Skogn Luftsportsklubb en gang etter sommeren. Infomøte vil komme etterhvert. Med dette kurset kan man begynne med praktisk flyging til sportsflysertifikat på Værnes i regi av Værnes Flyklubb. Kontakt Bjørnar Svingen Tlf: 48232370 for å høre mer om dette. Om du vil komme i gang med flyging før sommeren, er den beste muligheten å følge LAPL teorikurset nevnt ovenfor.

*For Acro vil det også bli arrangert teorikurs (utsatt inntil videre. Info kommer.) Send spørsmål til post@flyskole.no angående dette kurset.

*Forbehold om et minimum antall påmeldte.

Se forøvrig mer info under Arragementer.

Mvh

Værnes flyklubb

Arrangementer

Ingen fremtidige arrangementer ble funnet.

PFLY-ordningen

Skal du fly til andre flyplasser i sommer utenom åpningstid, skaff deg PFLY-avtale nå. Alle PFLY-kort er kansellert av Avinor. Trykk på overskriften.

P.S. Med PFLY-avtale kan du lande og ta av på Avinor sine flyplasser før og etter åpningstiden. Men husk flightplan og myPPR på enkelte flyplasser. Sett deg inn i regelverket angående PFLY-avtalen og den aktuelle flyplassen.
Fornyelse av sertifikat:

Det er for tiden bare 2 godkjente kontrollanter i Trondheimsområdet, og det er:

Raustein, Morten

AGDENES
morten.raustein@gmail.com
+47 970 49 973

Autorisasjoner : FE(A) | (A) Language Proficiency Assessor
Rettigheter : SEP(land)


Aunebakk, Reidar

RØROS
raune233@online.no
Tlf.: 90094458

Autorisasjoner : FE(A) | IRE(A) | FIE(A) | (A) Language Proficiency Assessor | (A) SEN
Rettigheter : MEP (land) | SEP(land)


Hvis det er vanskelig å oppdrive kontrollant for å få forlenget rettigheten for PPL-A og LAPL kan du fylle ut og sende inn NF-1092 direkte til Luftfartstilsynet: postmottak@caa.no Så ordner de dette for deg. Det tilkommer da et gebyr på 650kr. (NB! DETTE GJELDER KUN fornyelse etter 12-timersregelen, og regn med mange uker behandlingstid!)

Levert av IdrettenOnline