Teorikurs for flysertifikatet

Arrangør: Værnes Flyklubb
Påmeldingsfrist: 11.06.2020 14:00:00

Påmelding fra kr 100,-

Teorikurset, Modul 2, avholdes denne helgen, og består av følgende 3 fag:

• Flytelefoni
  • Meteorologi
  • Fly- og motorlære

Værnes Flyklubb tilbyr teorikurs med klasseromsundervisning, som kvalifiserer til å gå opp til eksamen både til Motorflysertifkatene LAPL og PPL, samt at det dekket det meste av pensum til å kunne ta teorieksamen for Sportsflylisensen (Mikrofly).

Teknisk arrangør av kurset er Trøndelag Flyskole DTO, som er en sammenslutning av flyskoleaktiviteten til Ørland og Værnes flyklubber.

Teorikurset består av tilsammen 9 fag, kurset er delt opp i 3 moduler, med 3 fag i hver modul:

Modul 1:

• Menneskelige ytelser og begrensninger
  • Lover og bestemmelser
  • Flyteori

Modul 2:

• Flytelefoni
  • Meteorologi
  • Fly- og motorlære

Modul 3:

• Driftsprosedyrer
  • Navigasjon
  • Ytelser og flygeplanlegging
Vi kjører et opplegg med gjennomgang av 1 modul (3 fag) i løpet av en helg. En vil da ha gjennomført hele teorikurset i løpet av 3 helger. Klasseromsundervisningen vil dekke omtrent 65% av den totale normerte studietiden, de resterende ca 35% må du gjennomgå som selvstudium.

Tentativ timeplan for resten av 2020:
Modul 2:   Uke 24
Modul 3:   Uke 35
Modul 1:   Uke 39
Modul 2:   Uke 43
Modul 3:   Uke 47

NB! Modulene kan du ta i valgfri rekkefølge, da de undervises uavhengig av hverandre.

Eksamen hos Luftfartstilsynet etter avtale. (Gjennomføres hos Biltilsynet!)

Det komplette kurset koster kr. 7.900,-
Det er også mulig å delta på enkeltfag. Send epost til kurs@flyskole.no for mer info om dette.
Det er også mulig å følge kurset som repetisjonskurs for de som har tatt nettbasert kurs tidligere hos annen kursarrangør. Kontakt oss også da på epost om du vil ha et pristilbud på dette!

I tillegg til dette kommer lærebøker og undervisningsmateriell. Kurset er basert på innholdet i "Den store motorflyhåndboken", som koster kr. 1.890,- kjøpt lokalt i klubben. (1.940,- ved kjøp på nett), men det er fullt opp til den enkelte å velge andre pensumbøker på norsk eller et annet språk, så lenge de er i henhold til EASA LAPL/PPL pensum.

I tillegg kommer det en utstyrspakke til navigasjons- og flygeplanleggingsfaget, kjøpes denne hos Værnes Flyklubb koster den kr. 1.030,- (ca. 10% under prisene til Pilotbutikken)

Ved spørsmål, send epost til: kurs@flyskole.no