Teorikurs for flysertifikatet

Påmeldingsfrist: 10/23/2020 4:00:00 PM

Påmelding fra kr 100,-

Beskrivelse

Værnes Flyklubb tilbyr teorikurs med klasseromsundervisning, som kvalifiserer til å gå opp til eksamen både til Motorflysertifkatene LAPL og PPL, samt at det dekket det meste av det nye pensumet til også å kunne ta teorieksamen for Sportsflylisensen (Mikrofly).

Formell arrangør av kurset er Trøndelag Flyskole DTO, som er godkjent flyskole av Luftfartstilsynet, og som er en sammenslutning av flyskoleaktiviteten til Ørland og Værnes flyklubber.

Teorikurset består av tilsammen 9 fag, kurset er delt opp i 3 moduler, med 3 fag i hver modul:

Modul 1:

• Menneskelige ytelser og begrensninger
  • Lover og bestemmelser
  • Flyteori

Modul 2:

• Flytelefoni
  • Meteorologi
  • Fly- og motorlære

Modul 3:

• Driftsprosedyrer
  • Navigasjon
  • Ytelser og flygeplanlegging
Vi kjører et opplegg med gjennomgang av 1 modul (3 fag) i løpet av en helg. En vil da ha gjennomført hele teorikurset i løpet av 3 helger. Klasseromsundervisningen vil dekke omtrent 65% av den totale normerte studietiden, de resterende ca 35% må du gjennomgå som selvstudium og 1-til-1 undervisning under den praktiske flyopplæringen.

Tentativ timeplan for resten av 2020:
Modul 1:   Uke 43
Modul 2:   Uke 47
Modul 3:   Uke 51

NB! Modulene kan du ta i valgfri rekkefølge, da de undervises uavhengig av hverandre.

Eksamen hos Luftfartstilsynet etter avtale. (Gjennomføres hos Biltilsynet!)

Det komplette kurset koster kr. 7.900,-
Det er også mulig å delta på enkeltfag. Send epost til kurs@flyskole.no for mer info om dette.
Det er også mulig å følge kurset som repetisjonskurs for de som har tatt nettbasert kurs tidligere hos annen kursarrangør. Kontakt oss også da på epost om du vil ha et pristilbud på dette!

I tillegg til dette kommer lærebøker og undervisningsmateriell. Kurset er basert på innholdet i "Den store motorflyhåndboken", som koster kr. 1.890,- kjøpt lokalt i klubben. (1.940,- ved kjøp på nett), men det er fullt opp til den enkelte å velge andre pensumbøker på norsk eller et annet språk, så lenge de er i henhold til EASA LAPL/PPL pensum.

I tillegg kommer det en utstyrspakke til navigasjons- og flygeplanleggingsfaget, kjøpes denne hos Værnes Flyklubb koster den kr. 1.030,- (ca. 10% under prisene til Pilotbutikken)

Ved spørsmål, send epost til: kurs@flyskole.no