Teorikurs for privatflysertifikat, PPL / LAPL

Postet av Værnes Flyklubb den 22. Feb 2020

Værnes Flyklubb tilbyr teorikurs med klasseromsundervisning, som kvalifiserer til å gå opp til eksamen både til Motorflysertifkatene LAPL og PPL, samt at det dekker det meste av det nyeste pensumet til å kunne avlegge teorieksamen for Sportsflylisensen (Tidl. Mikrofly).

Formell arrangør av kurset er Trøndelag Flyskole DTO, som er en sammenslutning av flyskoleaktiviteten til Ørland og Værnes flyklubber, lokal teknisk arrangør er Værnes Flyklubb.

Teorikurset består av tilsammen 9 fag, kurset er delt opp i 3 moduler, med 3 fag i hver modul:

Modul 1:

• Menneskelige ytelser og begrensninger
  • Lover og bestemmelser
  • Flyteori

Modul 2:

• Flytelefoni
  • Meteorologi
  • Fly- og motorlære

Modul 3:

• Driftsprosedyrer
  • Navigasjon
  • Ytelser og flygeplanlegging
Vi kjører et opplegg med gjennomgang av 1 modul (3 fag) i løpet av en helg. En vil da ha gjennomført hele teorikurset i løpet av 3 helger. Klasseromsundervisningen vil dekke omtrent 65% av den totale normerte studietiden, de resterende ca 35% må du gjennomgå som selvstudium.

Timeplan for resten av 2020:

Modul 2:   Uke 47
Modul 3:   Uke 51
Modul 1:   Januar 2021

NB! Modulene kan du ta i valgfri rekkefølge, da de undervises uavhengig av hverandre.

Eksamen hos Luftfartstilsynet etter avtale. (Gjennomføres hos Biltilsynet!)

Det komplette kurset koster kr. 7.900,-
I tillegg til dette kommer lærebøker og undervisningsmateriell. Kurset er basert på innholdet i "Den store motorflyhåndboken", som koster kr. 1.890,- kjøpt lokalt i klubben. (1.940,- ved kjøp på nett), men det er fullt opp til den enkelte å velge andre pensumbøker på norsk eller et annet språk, så lenge de er i henhold til EASA LAPL/PPL pensum eller pensum for sportsflylisens NLF.

I tillegg kommer det en utstyrspakke til navigasjons- og flygeplanleggingsfaget, kjøpes denne hos Værnes Flyklubb koster den kr. 1.030,- (ca. 10% under prisene til Pilotbutikken)

Ved spørsmål, send epost til: kurs@flyskole.no

Påmelding her: