Ønsker du å lære å fly motor- eller mikrofly?

Bli Flyger hos Værnes Flyklubb!

Velkommen til Værnes Flyklubbs guide for potensielle privat- eller mikroflygere. Her vil vi prøve å gi en kortfattet gjennomgang av utdannelsen til privatflyger sertifikatet, PPL-A, sertifikat til LAPL-A eller mikroflybevis.

Eller ønsker du en flytur for å se om dette er noe som passer for deg?

Da er det bare å ta kontakt med en av instruktørene.

Vi har 5 Flight Instructors (FI), samt 3 Class Rating Instructors (CRI) på motorfly, hvorav en i tillegg er akro- og en er sjøflyinstruktør. På mikrofly er det 4 instruktører, hvorav en er skoleleder og kontrollant. Alle klubbens fly brukes i motorflyopplæringen. Mikroflyskolingen foregår med et fly på Værnes og et fly på Røros.

For mer info om motorfly og mikrofly, se under kategoriene til venstre i menyen, eller kontakt instruktørene under.

Ta kontakt med skolesjefen for flyging:

Mikrofly

Tlf 970 49 973

Rettigheter: FE(A) SEP(land), Språk: LPA

Aunebakk, Reidar, NO/Ex/148
Tlf 900 94 458 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Rettigheter: SEN, FE(A), IRE(A), FIE(A) SEP(land)/MEP(land)
Språk: LPA
Ring, Arnt Erik, NO/Ex/189
Tlf 979 93 005 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Rettigheter: FE(A) SEP(land), Språk: LPA
Tor Sved, NO/Ex/723, STEL <100-timers vedlikehold
Tlf 907 76 085 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Rettigheter: Praktisk prøve flytelefoni og språktest

For mikro bruker vi moderne fly, Atec Zephyr, til skolefly.
Alle klubbens motorfly benyttes til skoling

Teorikurs Mikrofly:

Det holdes teorikurs omtrent hver høst. Kurset er delt opp i 8 fag. Vanlig de siste årene har kurset blitt kjørt på 2 helger. En i november og en i januar/februar.  Meld din interesse for teorikurs på epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Flytelefonisertifikat for mikroflygere:

Det er ikke krav om flytelefonisertifikat for å fly mikrofly, men da må du holde seg utenom alle kontrollerte områder, og ikke fly på Værnes eller andre kontrollerte flyplasser eller AFIS-flyplasser. Det medfører en så stor begrensing i hvor en kan fly at vi anbefaler sterkt at alle mikroflygere tar flytelefonisertifikatet. Dette kan tas på 2 måter. Enten som klasseromsundervisning eller brevkurs. For klasseromsundervisning ta kontakt med oss på epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Vi holder klasseromskurs over en helg som er godkjent av Luftfartstilsynet. Luftfartsskolen har brevkurs. Det tar ganske lang tid å skaffe seg dette sertifikatet, ofte mer enn et halvt år. Dette da det kun avholdes 4 eksamener i året. Det beste er å ta flytelefonisertifikatet parallellt med når en har startet å fly med instruktør.Vi har laget en veiledning som viser hvordan en skal gå fram for å skaffe seg flytelefonisertifikat. Veien til flytelefonisertifikatet.

Kopirett © 2017 Værnes Flyklubb. Alle rettigheter reservert.
Joomla! er fri programvare utgitt under GNU General Public License.